Quantcast
Η Κίνα προωθεί τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Η Κίνα προωθεί τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και τη νεωτεριστική δύναμη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT).

Η τεχνολογία πληροφορικής και διαδικτύου πρέπει να χρησιμοποιηθεί πλήρως για να ξεπερασθούν τα εμπόδια στην ανάπτυξη των ΜμΕ, δήλωσε ο Τζανγκ Φενγκ, επικεφαλής μηχανικός του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου.

Μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για την ανάπτυξη πλατφόρμας υπηρεσιών, που θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση από τις ΜμΕ, σημείωσε ο Μα Σιανγκχουί, επικεφαλής του Γραφείου για τις ΜμΕ στο υπουργείο.

Ο Μα κάλεσε, επίσης, τις ΜμΕ να χρησιμοποιούν καλύτερα τη νέα τεχνολογία – όπως την κινητή τηλεφωνία, το cloud computing, τα μεγάλα δεδομένα και την έξυπνη μεταποίηση – για τον μετασχηματισμό του παραδοσιακού παραγωγικού τους μοντέλου και τη διεύρυνση των χρηματοδοτικών διαύλων τους.

Οι κυβερνήσεις, σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να εμβαθύνουν τη συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τον προσανατολισμό των υπηρεσιών πληροφορικής, ώστε να καλύπτονται πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες των εταιρειών.

Συνολικά 18 μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν βελτιστοποιήσει τα συστήματα υπηρεσιών πληροφορικής για τις ΜμΕ από το 2016 και έχουν ιδρυθεί 907 οργανισμοί υπηρεσιών πληροφορικής σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε ο Μα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.