Quantcast
SZ: Να σωθεί η Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή - enikonomia.gr
share

SZ: Να σωθεί η Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή

δημοσιεύτηκε:

Σε πρωτεύουσα της παγκόσμιας διπλωματίας για δύο ημέρες μετατρέπεται το Αμβούργο με οικοδέσποινα την Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στους 20 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, «ανάμεσα στα μεγάλα Εγώ», όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά ορισμένους συμμετέχοντες η Süddeutsche Zeitung, για να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ επιτυχίας.

Να σωθεί η Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή


«Είναι γνωστό ότι η Άγκελα Μέρκελ ξέρει να λύνει πολύπλοκες καταστάσεις», υποστηρίζει ο σχολιαστής της εφημερίδα του Μονάχου. «Τις ‘αποσυναρμολογεί’ και τις επεξεργάζεται τη μία μετά την άλλη. Υπό αυτό το πρίσμα είχε διμερείς επαφές με ορισμένους από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές. Ήδη χθες, πριν από την άφιξή του στο Αμβούργο, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να ανακατέψει τη διοργάνωση.

Κατηγόρησε τη Ρωσία για αποσταθεροποιητική στάση και την Κίνα ότι διευρύνει τις εμπορικές της σχέσεις με τη Β. Κορέα αντί να κάνει ενέργειες εναντίον του επιθετικού καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Με τις κατηγορίες αυτές ο αμερικανός πρόεδρος δυσκολεύει την οικοδέσποινα. Η Μέρκελ θα πρέπει να ισορροπήσει.

Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι ΗΠΑ, παραδοσιακός εταίρος της Γερμανίας, από την άλλη βρίσκονται τόσο ο Πούτιν όσο και ο Σι Τζιπίνγκ, που στήριξαν την ατζέντα της G20 της καγκελαρίου με τρόπο πολύ πιο ξεκάθαρο από όσο έχει γίνει μέχρι σήμερα» περιγράφει ο αρθογράφος το δίλημμα της καγκελαρίου.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.