Quantcast
WTTC: «Η έλλειψη ταλέντων δημιουργεί απώλειες εσόδων 610 δισ. δολ.» - enikonomia.gr
share

WTTC: «Η έλλειψη ταλέντων δημιουργεί απώλειες εσόδων 610 δισ. δολ.»

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη έλλειψη προσέλκυσης ταλέντων καταγράφεται στους περισσότερους από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Oxford Economics.

Η Oxford Economics πραγματοποίησε την έρευνα για λογαριασμό του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό (WTTC).

Η έρευνα αξιοποίησε στοιχεία από 46 χώρες οι οποίες αντιπροσωπεύουν άνω του 80% της απασχόλησης διεθνώς στον τουριστικό τομέα. Στόχος της ήταν να εξετάσει σε ποιο βαθμό οι εξεταζόμενες χώρες προσφέρουν ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ταλέντων σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό (World Travel and Tourism Council – WTTC) προειδοποιεί ότι: «η έλλειψη ταλέντων που υπάρχει  στην παγκόσμια βιομηχανία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις,  αλλιώς ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια 14 εκατομμυρίων πρόσθετων θέσεων απασχόλησης και εσόδων ύψους 610 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την επόμενη δεκαετία.».

Παράλληλα η WTTC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, εκτιμώντας πως: «η ανάπτυξη του τουρισμού,  μπορεί να δημιουργήσει 347 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ως το 2024. Επίσης η συμβολή του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία εκτιμάται πως ανέρχεται στα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια,  ενώ αναμένεται να καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο μέχρι το 2024 φθάνοντας τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια,  σύμφωνα με προβλέψεις.».

Πάντως τα αποτελέσματα της έρευνας  έδειξαν ότι: «υπάρχει σοβαρή έλλειψη κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση και έλλειψη δεξιοτήτων σε 37 από τις 46 χώρες….

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.