Quantcast
Εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να αγοράσει κανείς στην τιμή του Νεϊμάρ! - enikonomia.gr
share

Εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να αγοράσει κανείς στην τιμή του Νεϊμάρ!

δημοσιεύτηκε:

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι γεγονός! Η μετακίνησή του Βραζιλιάνου επιθετικού Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν κόστισε στους Άραβες ιδιοκτήτες του παριζιάνικου συλλόγου 222 εκατομμύρια ευρώ!

Σε ένα καυστικό άρθρο για το ύψος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, το BBC συγκέντρωσε ορισμένες εντυπωσιακές επιλογές αγορές που θα μπορούσε να είχε κάνει κάποιος (μάλλον οι Άραβες μεγιστάνες που έχουν την Παρί Σεν Ζερμέν) αντί να αγοράσουν τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα!

Ορισμένες εξ αυτών είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες!

Ένα αεροπλάνο (ή τρία)

Ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν μία οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με την αγορά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούσαν να μείνουν στην άκρη για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρησή του.

Αν πάλι δεν είστε λάτρεις της πολυτελούς μετακίνησης, θα μπορούσατε να αγοράσετε τρία επιβατικά αεροπλάνα Boeing 737-700, τα οποία κοστίζουν 82,4 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος

Αν πάλι προτιμάτε τα πολεμικά αεροσκάφη, θα μπορούσαμε με … μόλις 94 εκατομμύρια δολάρια να αγοράσετε το αγαπημένο αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, το F-35 Lightning.

Όλους τους παίκτες των New York Yankees (για έναν χρόνο)

Με τα λεφτά που της κόστισε ο Νεϊμάρ, η Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να καλύψει τις αμοιβές όλων των παικτών της δημοφιλέστερης ομάδας μπέιζμπολ, των New York Yankees.

Το ΑΕΠ έξι χωρών

Το κόστος της μεταγραφής του Νεϊμάρ ισούται με το σύνολο της οικονομικής παραγωγής σε έξι από τα μικρότερα κράτη του κόσμου. Πρόκειται για το Τουβαλού, το Μονσερράτ, το Κιριμπάτι, τις Νήσους Μάρσαλ, το Ναούρου και το Παλάου. Τα κράτη αυτά απαριθμούν οικονομική παραγωγή που κυμαίνεται από τα 33 έως τα 258 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ για το 2015.



Αν οι επιλογές αυτές δεν σαν ικανοποιούν, τότε να έχετε υπόψη πως εξοικονομώντας 1.000 δολάρια την ημέρα, θα έχετε τη δυνατότητα να «αγοράσετε» τον ίδιο τον Νεϊμάρ-στην τιμή που το έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν- σε μόλις… 718 χρόνια!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.