Quantcast
Δικηγόρο για θέματα ασύλου βρήκε ο καθαιρεθείς Πρόεδρος της Καταλονίας - enikonomia.gr
share

Δικηγόρο για θέματα ασύλου βρήκε ο καθαιρεθείς Πρόεδρος της Καταλονίας

δημοσιεύτηκε:

Η απάντηση του καθαιρεθέντος Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναμένεται να δοθεί σήμερα, μία ημέρα μετά την έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον του για την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

Σιωπηλός από την Κυριακή, όταν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter χαιρέτισε τη συμβολική νίκη της ομάδας της Ζιρόνα, της καταλανικής πόλης της οποίας είναι δήμαρχος, επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κάρλες Πουτζντεμόν βρισκόταν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Βέλγο δικηγόρο του Πολ Μπέκερτ.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο αυτονομιστής ηγέτης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες με πέντε από τους υπουργούς της αυτονομιστικής κυβέρνησης της Καταλονίας, η οποία καθαιρέθηκε από τη Μαδρίτη.

Ομως, «ο κ. Πουτζντεμόν δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ζητήσει πολιτικό άσυλο», υποστήριξε ο Πολ Μπέκερτ, όταν ερωτήθηκε από το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι «ως προς αυτό το θέμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει». «Του μίλησα προσωπικά στο Βέλγιο…και με όρισε επισήμως συνήγορό του», διευκρίνισε ο βέλγος δικηγόρος, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα ασύλου και πρώην υπερασπιστής των ισπανών Βάσκων οι οποίοι εθεωρούντο μέλη της ETA. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι αυτή η «πρώτη επαφή» είχε ως σκοπό τη νομική προετοιμασία απέναντι στη Μαδρίτη.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.