Quantcast
Τραμπ: Η επιβολή της ποινής του θανάτου σε λαθρέμπορους ναρκωτικών φέρνει αποτελέσματα - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Η επιβολή της ποινής του θανάτου σε λαθρέμπορους ναρκωτικών φέρνει αποτελέσματα

δημοσιεύτηκε:

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκωμίασε την Πέμπτη την αποτελεσματικότητα που έχει κατ’ αυτόν η επιβολή της θανατικής ποινής σε διακινητές ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι οι χώρες που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο εξασφαλίζουν απτά οφέλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ’ αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ’ ό,τι εμείς», συνέχισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έναν εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πολιτικό, για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει, τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών. Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, τόνισε ο Τραμπ.

«Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των HΠΑ.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.