Quantcast
Ώρα μηδέν για την επίθεση στη Συρία - Επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Μακρόν - enikonomia.gr
share

Ώρα μηδέν για την επίθεση στη Συρία – Επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει στις αναφορές για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε η Downing Street.

Η Μέι, η οποία πραγματοποίησε σήμερα ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο ηγέτες, συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι «εντελώς αξιοκατάκριτες» και αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.

Μακρόν: Ενδεχόμενα πλήγματα θα στοχοθετούσαν τις “εγκαταστάσεις με τα χημικά” του καθεστώτος Άσαντ

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και, εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας (…). Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η Γαλλία «δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, που βρίσκεται στο Παρίσι σε επίσημη επίσκεψη, διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να εμπλακεί σε ενδεχόμενα πλήγματα που θα επικεντρώνονταν στο καθεστώς της Δαμασκού μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά του Σαββάτου.

«Εάν η συνεργασία μας με τους εταίρους μας το αξιώνει, εμείς θα δώσουμε το παρόν» απάντησε ο Σαλμάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η χώρα του να συμμετάσχει σε πιθανά πλήγματα στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.