Quantcast
FAZ: Φόβοι ότι ίσως το Φθινόπωρο η Τουρκία αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ- Ζητούμενο η επιστροφή στην "κανονικότητα" - enikonomia.gr
share

FAZ: Φόβοι ότι ίσως το Φθινόπωρο η Τουρκία αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ- Ζητούμενο η επιστροφή στην “κανονικότητα”

δημοσιεύτηκε:

Το ζητούμενο είναι να επιστρέψει η Τουρκία στην «κανονικότητα» επισημαίνει  η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σε δημοσίευμα της, λίγο μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου για απολύσεις εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, μετά τις τελευταίες απολύσεις ο συνολικός αριθμός των δημοσίων λειτουργών της Τουρκίας που έχει απομακρύνει ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέρχεται σε περισσότερους από 130.000.

Και διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου: ‘Είναι δυνατόν να απειλούσαν την ασφάλεια του κράτους τόσοι πολλοί από εκείνους που το υπηρέτησαν; Το άνευ προηγουμένου κύμα διώξεων έχει εξασθενήσει τον γραφειοκρατικό μηχανισμό και θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του κράτους να παρέχει υπηρεσίες. Ευχής έργον θα ήταν να επιστρέψει η Τουρκία στην κανονικότητα.

Γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Προκειμένου να αποφευχθεί, αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζονται φόβοι ότι το φθινόπωρο η Άγκυρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.