Quantcast
Απορρίπτει ο Μαδούρο το τελεσίγραφο για εκλογές στη Βενεζουέλα - enikonomia.gr
share

Απορρίπτει ο Μαδούρο το τελεσίγραφο για εκλογές στη Βενεζουέλα

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε σήμερα το «τελεσίγραφο» που του έχουν απευθύνει πολλές χώρες ζητώντας του να προκηρύξει εκλογές μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, τονίζοντας ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό παραβίασε το σύνταγμα της χώρας όταν αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος.

Ο Μαδούρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε επίσης ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο». Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως είπε ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

Η Ουάσιγκτον, που αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, ζήτησε το Σάββατο από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου «να επιλέξουν πλευρά» και να διακόψουν τις οικονομικές συναλλαγές τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι θα αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό αν ο Μαδούρο δεν προκηρύξει νέες εκλογές. Η Ρωσία χαρακτήρισε «παράλογο» το τελεσίγραφο, το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ότι είναι «παιδιάστικη» απαίτηση.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας παραμένουν πιστές στον Μαδούρο


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.