Quantcast
Μαδούρο: Δεν έχει εκδοθεί έως τώρα ένταλμα σύλληψης του Γκουαϊδό - enikonomia.gr
share

Μαδούρο: Δεν έχει εκδοθεί έως τώρα ένταλμα σύλληψης του Γκουαϊδό

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Sputnik έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Όπως δήλωσε δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει ληφθεί έως τώρα. Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Για τον Μαδούρο, το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.

«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα για πραξικόπημα, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης επίσης, ότι θα καλωσόριζε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο Μαδούρο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.