Quantcast
Καταρρέει η Βενεζουέλα του Μαδούρο: Αυτομόλησαν στρατιωτικοί – Καταφθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια - enikonomia.gr
share

Καταρρέει η Βενεζουέλα του Μαδούρο: Αυτομόλησαν στρατιωτικοί – Καταφθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια

δημοσιεύτηκε:

Δεκατρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας αυτομόλησαν και πέρασαν στην Κολομβία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Νικολάς Μαδούρο, αυτομόλησαν διασχίζοντας δύο γέφυρες στα σύνορα, τα οποία έχουν κλείσει με εντολή του προέδρου προκειμένου να αποτραπεί η εισαγωγή στη χώρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές.

Τρία από αυτά τα μέλη της μπολιβαριανής Εθνοφρουράς ανέτρεψαν, με θωρακισμένο όχημα, έναν από τους φράχτες ασφαλείας της γέφυρας Σιμόν Μπολίβαρ που ενώνει τις δύο χώρες, στη συνοριακή πόλη Κούκουτα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κολομβιανής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Μια γυναίκα, που βρισκόταν στο συνοριακό φυλάκιο, τραυματίστηκε κατά τη διέλευσή τους. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε κηλίδες αίματος πάνω στον φράχτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τα ΜΜΕ, η υπηρεσία μετανάστευσης ανέφερε πως οι στρατιώτες αυτοί «λιποτάκτησαν από τη δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο». Ο βαθμός αυτών των φρουρών δεν διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λιποτάκτησε και ένας λοχίας της Εθνοφρουράς ο οποίος διέσχισε μια άλλη γέφυρα που ενώνει τη Βενεζουέλα με την Κούκουτα, όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι δεκάδες τόνοι τροφίμων και φαρμάκων που έχουν σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τρεις πρώτοι φρουροί πέρασαν στο έδαφος της Κολομβίας αφού εγκατέλειψαν το όχημα στην πλευρά της Βενεζουέλας, όπου ανασύρθηκε από άλλους στρατιωτικούς, πρόσθεσαν αστυνομικές πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τέσσερα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα

Τέσσερα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στα οποία έχουν σκαρφαλώσει δεκάδες εθελοντές, προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Κολομβία προς την Βενεζουέλα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση της Βενεζουέλας.

Τα τέσσερα φορτηγά βρίσκονται στην αρχή της γέφυρας που κανονικά ενώνει (αλλά σήμερα χωρίζει) τις δύο χώρες στο ύψος της πόλης Λας Τιεντίτας της Βενεζουέλας, που βρίσκεται απέναντι από την πόλη Κουκούτα της Κολομβίας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.