Quantcast
Αιχμές από τον ΟΟΣΑ: Κανένας στη Γερμανία δεν πρέπει να υποτιμά άλλες χώρες για το Ταμείο Ανάκαμψης - enikonomia.gr
share

Αιχμές από τον ΟΟΣΑ: Κανένας στη Γερμανία δεν πρέπει να υποτιμά άλλες χώρες για το Ταμείο Ανάκαμψης

δημοσιεύτηκε:

«Κανένας στη Γερμανία δεν πρέπει να υποτιμά άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένες χώρες της ΕΕ είναι πλουσιότερες από άλλες, όλες όμως γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιες πώς να χρησιμοποιούν την οικονομική βοήθεια της ΕΕ», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt»
«Είναι σωστό να μην συνδέεται η βοήθεια με σκληρούς όρους. Αυτός είναι εντελώς λανθασμένος τρόπος για να δούμε το πρόβλημα. Φυσικά, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τη χρήση των κονδυλίων, αλλά δεν πρέπει να τους υπαγορεύεται λεπτομερώς πώς να χρησιμοποιούν τα χρήματα. Το πιο σημαντικό είναι τώρα να φτάσει η βοήθεια γρήγορα».
Τέλος ο Γκουρία τόνισε πως «Η δημιουργία του Ταμείου ανάκαμψης είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Για πρώτη φορά η Ευρώπη τόλμησε να μοιραστεί τον κίνδυνο. Η κρίση του κορονοϊού ώθησε την ευρωπαϊκή ενοποίηση εξαιρετικά πιο γρήγορα από ό, τι ήταν δυνατό πριν από την πανδημία».
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που εδρεύει στο Παρίσι, βλέπει τον εαυτό του ως μια παγκόσμια ένωση δημοκρατικών βιομηχανικών χωρών. Γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά του τον Δεκέμβριο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών του Μεξικού Άνχελ Γκουρία θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΟΟΣΑ τον Μάιο μετά από 14 χρόνια.

Πηγή: Die Welt

A. .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.