Quantcast
Συνάντηση Μπλίνκεν- Λεντριάν στη Νέα Υόρκη - Προς "ανακωχή" ΗΠΑ - Γαλλία; - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Μπλίνκεν- Λεντριάν στη Νέα Υόρκη – Προς “ανακωχή” ΗΠΑ – Γαλλία;

δημοσιεύτηκε:

Στην Νέα Υόρκη θα γίνει σήμερα, Πέμπτη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας Άντονι Μπλίνκεν και Ζαν-Ιβ Λεντριάν προκειμένου να τελειώσει η κρίση που υπάρχει στη σχέση του Παρισιού και της Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι οι δύο άνδρες έκαναν την Τετάρτη «καλή συζήτηση» στο πλαίσιο της συνεδρίασης των κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και «αναμένουμε ότι θα έχουν εκ νέου μια σύντομη συνάντηση, διμερώς» σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι ανακάλεσε πρόσφατα τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον, μετά την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει διμερή σύμβαση αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων και επιλέγοντας να αποκτήσει αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων αντ’ αυτών.
Μετά τη δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης των προέδρων των δύο κρατών, του Τζο Μπάιντεν και του Εμανουέλ Μακρόν, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ «καλωσορίζουν» τη «βαθιά δέσμευση» της Γαλλίας «στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.