Quantcast
#40ΕλλάδαΕΕ: Οι δράσεις για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - enikonomia.gr
share

#40ΕλλάδαΕΕ: Οι δράσεις για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

δημοσιεύτηκε:

Το 2021 γιορτάσαμε την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ. Μια σειρά από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με εναρκτήριες δράσεις την ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τη συμμετοχή Ελλήνων ευρωβουλευτών, η οποία φωτίστηκε με το επετειακό λογότυπο, και την πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΕΚ, David Sassoli. Ο κ. Sassoli είχε τονίσει ότι η είσοδος της Ελλάδας άλλαξε τον χαρακτήρα της Ευρώπης, καθώς ήταν η πρώτη νεαρή μεταδιδακτορική δημοκρατία που εντάχθηκε στην Ένωση.

Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο Πρόεδρος του ΕΚ πραγματοποίησε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα και την εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, ενώ επισκέφθηκε την Κιβωτό του Κόσμου και ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη.

Το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα τίμησε τη σημαντική αυτή επέτειο αναδεικνύοντας γνωστές και
άγνωστες πτυχές από την ιστορική διαδρομή, με δράσεις όπως η σειρά εννέα επεισοδίων με τίτλο «Ελλάδα-ΕΕ: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί» με μαρτυρίες Ελλήνων ευρωβουλευτών, η σειρά «Στιγμές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», όπου
πρώην ευρωβουλευτές μιλούν για τον τρόπο που λειτούργησε η Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής πορείας της και εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις της ΕΕ από τα κατά τόπους Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Η Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέταξε ένα σύντομο χρονικό για την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ενώ στις αρχές του 2022 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει έντυπη έκδοση με 33 δημοσιογραφικές μαρτυρίες για το πώς άλλαξε ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος των Ελλήνων χάρη στην ένταξη της Ελλάδας στην
ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.