Quantcast
Σουέζ: Δυσκολίες στην κυκλοφορία στην διώρυγα, λόγω μηχανικής βλάβης σε δεξαμενόπλοιο - enikonomia.gr
share

Σουέζ: Δυσκολίες στην κυκλοφορία στην διώρυγα, λόγω μηχανικής βλάβης σε δεξαμενόπλοιο

δημοσιεύτηκε:

Πανικός επικράτησε σήμερα στην διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο, καθώς ένα δεξαμενόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των πλοίων.

Το δεξαμενόπλοιο SeaVigour ήταν γεμάτο αργό πετρέλαιο και ακινητοποιήθηκε σε σημείο που ήταν στενό και η κυκλοφορία γίνεται εναλλάξ, για να εξυπηρετείται η κίνηση και προς τις δύο άκρες της διώρυγας. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές και κλείσει η διώρυγα και να αρχίσουν οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές ζημίες που μπορεί να υποστεί η Αίγυπτος αν κλείσει η διώρυγα, τα έσοδα της οποίας συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ΑΕΠ της χώρας.

Το πλοίο είχε ακινητοποιηθεί σε βάθος 12 χιλιομέτρων από την Μεσόγειο προς την Ερυθράς Θάλασσα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρχής της Διώρυγας, η οποία έστειλε τρία ρυμουλκά για να βοηθήσουν το δεξαμενόπλοιο, πίσω από το οποίο ακολουθούσαν ακόμα οκτώ πλοία.

Τα ρυμουλκά κατόρθωσαν να τραβήξουν το πλοίο σε σημείο πιο φαρδύ, περίπου πέντε χιλιόμετρα πιο κάτω. Εκεί το έσπρωξαν με ασφαλεια ΄λομετρα έσπρωξαν το πλοίο με ασφάλεια στην άκρη για να αρχίσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η μηχανική βλάβη στο πλοίο ίσως οφείλεται στην αμμοθύελλα που έπληξε το Σουέζ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.