Quantcast
Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ που κατέγραψε τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο - enikonomia.gr
share

Αυτή είναι η χώρα της ΕΕ που κατέγραψε τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο

δημοσιεύτηκε:

Νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος που επικαλείται στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτει ποια χώρα της ΕΕ κατέγραψε το 2020 τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο. Όπως αναφέρει η Υπηρεσία, η χώρα αυτή είναι η Βουλγαρία με 0,7 ευρώ ανά κάτοικο (συνολικά, λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ) και αυτό συνέβη λόγω του κλίματος. Ακολουθούν, η Σλοβενία και η Σλοβακία, με 4 ευρώ απώλειες ανά κάτοικο.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται  η Ελλάδα η οποία απώλεσε 91 ευρώ ανά κάτοικο και ακολούθησαν η Γαλλία (62 ευρώ) και η Ιρλανδία (42 ευρώ). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος υπολογίζεται στα 27,1 ευρώ ανά κάτοικο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και άλλα γεγονότα που συνδέονται με το κλίμα οδήγησαν σε οικονομικές απώλειες άνω των 145 δισ. ευρώ στην ΕΕ την περασμένη δεκαετία. Οι οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος αυξάνονταν κατά σχεδόν 2% ετησίως την περίοδο αυτήν.

Το 2020, οι συνολικές οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν το 2017 τα 27,9 δισ. ευρώ δηλαδή υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2020.Αυτό συνέβη λόγω της ξηρασίας και των πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τους καύσωνες.

Οι χαμηλότερες απώλειες παρατηρήθηκαν το 2012 καθώς ανήλθαν στα 3,7 δισ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.