Quantcast
Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα ακίνητα - Πώς θα εντοπίζονται οι «παραβάτες» - enikonomia.gr
share

Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα ακίνητα – Πώς θα εντοπίζονται οι «παραβάτες»

δημοσιεύτηκε:

Τέλος τα πάρτι με τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Όπως μεταδίδει το gulfnews.com που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, η Airbnb ενεργοποιεί μια πολιτική για τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας της το καλοκαίρι στις ΗΠΑ προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των επισκεπτών και των ιδιοκτητών. Η Airbnb θα εφαρμόσει αυτήν την πολιτική τις αργίες της ” Hμέρας Μνήμης” (Memorial Day) και της 4ης Ιουλίου ( Fourth of July).

Υπενθυμίζεται πως η Airbnb αναβάθμισε πρόσφατα την πλατφόρμα της αφού ο συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Μπράιαν Τσέσκι είπε πως τα παράπονα που λαμβάνει η εταιρεία  είναι πολλά και για αυτόν, αυτό είναι  μια “απότομη αφύπνιση”.

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα «αντι-πάρτι» της Airbnb

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα «αντι-πάρτι» της Airbnb. Αρχικά εντοπίζει τις κρατήσεις και μετά μπλοκάρει για ένα ή δύο βράδια αυτές που θεωρούνται ύποπτες για απαγορευμένα πάρτι.

«Εργαλείο» για τον εντοπισμό ύποπτων κρατήσεων είναι οι κριτικές επισκεπτών, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Επίσης, το σύστημα ενθαρρύνει τους γείτονες να ενημερώνουν την Airbnb εάν διαπιστώσουν ότι γίνεται πάρτι σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα ακίνητά της, μέσω της γραμμής υποστήριξης.

Η Airbnb προσφέρει ακόμη αισθητήρες θορύβου και υγρασίας που μπορούν να ανιχνεύσουν ένα πάρτι ή μεγάλο αριθμό ατόμων σε έναν χώρο. Οι συσκευές αυτές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2020 στους οικοδεσπότες της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2020 η  Airbnb είχε αποφασίσει την απαγόρευση πάρτι στα ακίνητα παγκοσμίως.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.