Quantcast
Άσαντ: Η Δαμασκός δεν ανέμενε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη - enikonomia.gr
share

Άσαντ: Η Δαμασκός δεν ανέμενε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

δημοσιεύτηκε:

Η Δαμασκός δεν περίμενε ότι θα έχουν αποτέλεσμα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όμως θεωρεί ότι θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Δεν περιμέναμε κανένα αποτέλεσμα από τη Γενεύη, όμως είναι ένα βήμα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλοι γύροι (ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων), είτε στη Γενεύη είτε στην Αστάνα», επεσήμανε ο Άσαντ μιλώντας στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix Television.

Ο Σύρος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του πήγε στις διαπραγματεύσεις παρά τις επιφυλάξεις της για τη συμμετοχή εκπροσώπων τρομοκρατικών οργανώσεων στην αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης, καθώς ελπίζει ότι οι τρομοκράτες θα απαρνηθούν την ιδεολογία τους και θα επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

«Πήγαμε σε αυτή τη συνάντηση διότι πιστεύουμε ότι οποιουδήποτε είδους διάλογος ίσως είναι ένα βήμα προς τη λύση», εξήγησε.

Πάντως ο Άσαντ εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη πραγματοποιήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο από διάφορες χώρες να ασκήσουν πίεση στη συριακή κυβέρνηση και όχι για να προσπαθήσουν να λύσουν τη συριακή κρίση που μαίνεται έξι χρόνια τώρα.

Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε ότι κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη δεν έγιναν στην πραγματικότητα διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης, αλλά απλώς καθορίστηκε το πλαίσιο των μελλοντικών συζητήσεων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.