Quantcast
Ασφαλιστικά μέτρα κατά των Ρεπουμπλικανών ζητούν οι Δημοκρατικοί - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικά μέτρα κατά των Ρεπουμπλικανών ζητούν οι Δημοκρατικοί

δημοσιεύτηκε:

Η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) ζήτησε από Αμερικανό δικαστή να καταδικάσει την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (RΝC) για προσβολή δικαστηρίου, μετά από καταγγελίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να εκφοβίσουν ψηφοφόρους των μειονοτήτων.

Η DNC κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας που απαγορεύουν τις ερωτήσεις σε ψηφοφόρους στα εκλογικά κέντρα, αλλά επίσης απαγορεύουν και την άσκηση με οποιοδήποτε τρόπο πίεσης προς τους ψηφοφόρους, προκειμένου αυτοί να μην ψηφίσουν.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από υποστηρικτές του να “έχουν το νου τους” για εκλογική νοθεία κατά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σε περιοχές όπου διαμένουν ψηφοφόροι των μειονοτήτων, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποδείξεις εκλογικής νοθείας, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, μερικοί από τους υποστηρικτές του Τραμπ, προθυμοποιήθηκαν να παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία.

Η RNC υποστήριξε τις παροτρύνσεις του Τραμπ, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ενώ η επιτροπή χαρακτήρισε αβάσιμη τη δικαστική προσφυγή των Δημοκρατικών.

“Η RNC εφαρμόζει με λεπτομέρεια την εκλογική νομοθεσία και δε συμμετέχει ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα σε προσπάθειες πρόληψης ή θεραπείας της εκλογικής νοθείας. Παράλληλα, δε συνεργαζόμαστε με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ή οποιαδήποτε άλλη προεκλογική εκστρατεία ή κομματική οργάνωση σε οποιαδήποτε (ενδεχόμενη) προσπάθεια παρέμβασης στον αναφερόμενο τομέα. Η RNC παραμένει προσηλωμένη στη διεξαγωγή των εκλογών,” ανέφερε χαρακτηριστικά η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.

Εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσουν άμεσα τις εξελίξεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.