Quantcast
Bitcoin: "Εκτοξεύθηκε" σήμερα η τιμή του για πρώτη φορά από το 2021-Τι λένε οι ειδικοί - enikonomia.gr
share

Bitcoin: “Εκτοξεύθηκε” σήμερα η τιμή του για πρώτη φορά από το 2021-Τι λένε οι ειδικοί

δημοσιεύτηκε:

“Εκτοξεύθηκε” σήμερα για πρώτη φορά από το 2021 η τιμή του bitcoin. Σύμφωνα με τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του bitcoin άγγιξε σήμερα στις 1.06 μμ ώρα Ελλάδας τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων και συγκεκριμένα ανήλθε στα 49,913.0 δολάρια. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διαπραγματευόταν στα 50.100 δολάρια ενώ το πρωί είχε αγγίξει μέχρι και τα 50.379 δολάρια. Η ιστοσελίδα της www.livemint.com υπενθυμίζει πως το γνωστό κρυπτονόμισμα  διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στα 50.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021. Το ράλι στην τιμή του bitcoin οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, σύμφωνα με την  ιστοσελίδα της www.livemint.com .

Ορισμένους από αυτούς τους παράγοντες είναι πως μετά την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα  ETF υπάρχει αισιοδοξία για άμεση απόκτηση Bitcoin. Και λόγω αυτού οι αναλυτές πιστεύουν πως υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον γενικά για το bitcoin .Γίνεται πολύς λόγος για την επένδυση σε αυτό το asset (ενν.bitcoin), είπε στο Bloomberg o Chief Market Strategist της Miller Tabak & Co,  Matt Maley και πρόσθεσε πως οι φανατικοί του νομίσματος ενθουσιάζονται πολύ. Ωστόσο από την άλλη πλευρά  τους οι επενδυτές φοβούνται πως μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα επηρεάσει και ευρύτερα τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά διαγράμματα του Investing.com

 

 

Τι λένε οι  ειδικοί

Για τιμή του bitcoin μίλησε και ο Επικεφαλής  της Research at crypto-custodian Copper Technologies, Fadi Aboualfa. Όπως είπε η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος ανεβαίνει ακόμη πιο υψηλά όταν υπάρχουν ενθουσιώδεις αγοραστές καθώς αυτοί φέρνουν ακόμη περισσότερους buyers με τέτοιο προφίλ. Και εκτίμησε πως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να ανέβει περαιτέρω η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος. Και αυτό επειδή οι αγορές βλέπουν πως η τιμή του  bitcoin αυξάνεται σε εβδομαδιαία βάση κατά 10%, κάτι αντίστοιχο έγινε και τη περασμένη εβδομάδα.

«Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς  κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί στα 1,87 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα η τιμή του  Bitcoin ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά μέσα 2 χρόνια τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων» είπε από την πλευρά του ο CEO of BuyUcoin της Ινδίας, Shivam Thakral. Και επεσήμανε πως αναμένονταν η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος να εκτιναχθεί στα 50.000 δολάρια. «Υπάρχει περιθώριο περίπου 60 ημερών, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο 2024 για να μειωθεί το Bitcoin κατά το ήμισυ.

Και αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ωθήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων σε νέα υψηλά  επίπεδα » συμπλήρωσε και εκτίμησε πως  ενδέχεται το Bitcoin να σκαρφαλώσει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών δηλαδή στα 69.000 δολάρια.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.