Quantcast
Bloomberg: Γιατί ο Τζεφ Μπέζος είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Γιατί ο Τζεφ Μπέζος είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

δημοσιεύτηκε:

Στην πρώτη θέση του παγκόσμιου δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg βρίσκεται από σήμερα ξανά ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος με περιουσία ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το www.businessinsider.com, ο Μπέζος πήρε αυτή την θέση, ύστερα από το συνεχόμενο ράλι που είχε στις μετοχές του Big Tech. Υπενθυμίζεται πως την  τελευταία φορά που ο Μπέζος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν το 2021. Σημειώνεται δε πως οι μετοχές της Amazon έχουν αυξηθεί μέχρι σήμερα κατά 17% και οι τιμές τους είναι υψηλότερες σχεδόν κατά 90% από ό,τι ήταν πριν από 1 χρόνο. Ωστόσο η τιμή των μετοχών της εταιρείας κατέγραψε τη Δευτέρα μια πτώση της τάξεως του 0,4% στο κλείσιμο και ανήλθε στα 177,58 δολάρια η κάθε μία.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως  όταν η μετοχή της Amazon παίρνει την ανιούσα τόσο η καθαρή αξία της περιουσίας του Μπέζου  αυξάνεται καθώς κατέχει περίπου το 9% στην εταιρεία. Επίσης ο δισεκατομμυριούχος έχει και την εταιρεία  Blue Origin, την οποία χρησιμοποιεί και το Bloomberg στους υπολογισμούς του.

Ο Μάσκ

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη θέση της λίστας του Bloomberg  με τους δισεκατομμυριούχους βρίσκονταν για το διάστημα 9 μηνών ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ καθώς ήταν πλουσιότερος κατά 142 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μπέζο. Παράλληλα επισημαίνεται πως ο Μάσκ, ο Bernard Arnault, ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton καταλαμβάνουν πλέον τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη λίστα του Bloomberg (Billionaires Index) με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καθαρή περιουσία τους διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια και στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Πάντως μέχρι στιγμής η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 24% και η τιμή της είναι κατά 3% χαμηλότερη από ό,τι ήταν πριν από 1 χρόνο. Οι μετοχές του κατασκευαστή EV υποχώρησαν 7% τη Δευτέρα μετά την πτώση των πωλήσεών του που είχε τον Φεβρουάριο στην  Κίνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.