Quantcast
Βρετανία: Συμφωνία με την Ε.Ε. για τον έλεγχο των διαβατηρίων θέλει ο Σούνακ - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Συμφωνία με την Ε.Ε. για τον έλεγχο των διαβατηρίων θέλει ο Σούνακ

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία με την ΕΕ για τον έλεγχο των διαβατηρίων θέλει ο  Βρετανός Πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ προκειμένου οι πολίτες της  Βρετανίας να ταξιδεύουν με πιο εύκολο τρόπο  στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από το χάος που προέκυψε μετά το Brexit.

Αυτό μετέδωσε  σήμερα το Bloomberg News επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Ο Σούνακ ελπίζει  πως θα επωφεληθεί από τις βελτιωμένες σχέσεις με την ΕΕ για να επιτύχει μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους Βρετανούς να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου στην ΕΕ  που θα διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα διαβατηριακών ελέγχων. Αυτό θα επιταχύνει τις μεθοριακές διελεύσεις, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Οι διπλωμάτες

Δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη προσέγγιση, όμως διπλωμάτες θέτουν το θέμα ανεπισήμως,  όπως μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο βρετανό αξιωματούχο.

Το Φεβρουάριο, η Βρετανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με εμπορικές διευθετήσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται στους κανονισμούς της ΕΕ μετά το Brexit λόγω του ανοικτού συνόρου της με την Ιρλανδία.

Βάσει σχεδίων της ΕΕ που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το 2024, πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων αποκαλούμενων υπηκόων «τρίτων χωρών» μπορούν να δίνουν τα βιομετρικά δεδομένα τους για να πετύχουν απαλλαγή από θεώρηση εισόδου. Όμως η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι αυτό δεν θα βάλει τέλος στις καθυστερήσεις και επιδιώκει πλήρη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου της ΕΕ, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.