Quantcast
Bundesbank: "Καμπανάκι" για τη γερμανική οικονομία - Βλέπει συρρίκνωση για φέτος - enikonomia.gr
share

Bundesbank: “Καμπανάκι” για τη γερμανική οικονομία – Βλέπει συρρίκνωση για φέτος

δημοσιεύτηκε:

“Κόκκινος συναγερμός” από την Bundesbank για τη γερμανική οικονομία καθώς βλέπει ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων.

Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση της Bundesbank που δόθηκε στη δημοσιότητα, η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,3% το 2023 έναντι της αρχικής εκτίμησης που είχε κάνει πριν από 6 μήνες για ύφεση 0,5%. Παρατηρείται πως η πρόβλεψη αυτή είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Ωστόσο η Κομισιόν είχε προβλέψει ότι η οικονομία της Γερμανίας θα συρρικνωθεί κατά 0,2% το 2023, όπως μεταδίδει το money.usnews.com που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.

Επίσης η Τράπεζα  κάνει προβλέψεις και για το πώς θα κινηθεί ο ρυθμός της οικονομίας της Γερμανίας τα δύο επόμενα έτη. Η οικονομία της χώρας αναμένεται να τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 1,2% το 2024 και 1,3% το 2025.

Υπενθυμίζεται πως το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2023 ( Ιανουαρίου-   Μαρτίου), ύστερα από την πτώση  0,5% που είχε καταγράψει  η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.