Quantcast
Credit Suisse: Στα σκαριά η κρατικοποίηση της Credit Suisse - Τι εξετάζει η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Credit Suisse: Στα σκαριά η κρατικοποίηση της Credit Suisse – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη η μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse κρίνοντάς την ως την μοναδική βιώσιμη επιλογή εκτός της εξαγοράς της από τον Όμιλο UBS, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Ελβετία εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της τράπεζας ή τη σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που η UBS δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse, σημειώνει το πρακτορείο. Νωρίτερα οι Financial Times μετέδωσαν πως η Credit Suisse βρισκόταν κοντά σε συμφωνία για εξαγορά της από τον Όμιλο UBS έναντι 1 δισ. δολαρίων, ωστόσο πηγές του Bloomberg ανέφεραν πως η προσφορά της απορρίπτεται.

Όπως μεταδίδει το cnbc που επικαλείται σχετικές του Bloomberg, η Credit Suisse φέρεται να διστάζει να δεχθεί την προσφορά από την UBS διότι θεωρεί πως το deal αυτό θα έβλαπτε τους μετόχους της, αλλά και τους εργαζόμενους καθώς το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλό. Μάλιστα το CNBC επικοινώνησε με την Credit Suisse για να τοποθετηθεί επί θέματος, αλλά αυτή αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι ελβετικές αρχές

Σύμφωνα με το www.businesstoday.in οι ελβετικές αρχές φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να βρουν λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Credit Suisse. Υπενθυμίζεται πως τα οικονομικά προβλήματα της Credit Suisse επιδεινώθηκαν με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank καθώς καταγράφεται ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών και υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξει τραπεζική κρίση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.