Quantcast
Die Welt: Θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Die Welt: Θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επαναφέρει με δημοσίευμα της στην ηλεκτρονική της έκδοση η Die Welt, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «σε περίπτωση ανάγκης, θα είναι καλύτερο να αφήσουμε τους Έλληνες να φύγουν».

Ειδικότερα η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αρνείται πεισματικά την πραγματικότητα και βρίσκεται έξω από τα νερά της».

«Η ελπίδα ότι οι Έλληνες μετά την πολύωρη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα βιώσιμο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην τρόικα, ήταν μεγάλη. Τα αποτελέσματα, όμως, δεν ήταν τέτοια», σημειώνει η Welt.

Ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα αυτό που δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του κανείς είναι ότι η διαμαρτυρόμενη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο άπειρη που δεν μπορεί καν να ακολουθήσει την ηγεσία της χώρας.

Παράλληλα, σημειώνεται πως «είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει έλλειψη κατανόησης των προβλημάτων των Ευρωπαίων εταίρων από πλευράς Ελλάδας.

Ο Τσίπρας είναι προσαρμοσμένος στην πολιτική διάθεση της δικής του χώρας».

Σύμφωνα με τη «Die Welt» ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και ως εκ τούτου μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται σκληρά. Όμως, σχεδόν όλες οι ηγέτες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα δυσκολευθούν πολύ να πείσουν τους πολίτες τους ότι οι Έλληνες θα εφαρμόσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει πως “η Καγκελάριος δεν θα εμφανιστεί ενώπιον της Ομοσπονδιακής Βουλής για να κάνει έκκληση βοήθειας για την Αθήνα, όταν δεν μπορεί να υποσχεθεί στους βουλευτές ότι οι Έλληνες δεν θα κάνουν έστω και τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις».

Και συμπληρώνεται πως το «τίμημα δεν θα ήταν μεγάλο μόνο για τη Μέρκελ», αλλά και «οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν να την καταλάβουν».

Παράλληλα η Welt σημειώνει επίσης πως «δεν είναι μόνο η έξοδος της Αθήνας από το ευρώ που θα μπορούσε να καταστρέψει το κοινό νόμισμα, αλλά και μία χαλαρή στάση απέναντι στην Ελλάδα».

Τέλος η Welt καταλήγει αναφέροντας πως«αν ήταν απαραίτητο θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε τους Έλληνες να φύγουν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.