Quantcast
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αυστηρή προειδοποίηση για τις εκπομπές CO2 - enikonomia.gr
share

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αυστηρή προειδοποίηση για τις εκπομπές CO2

δημοσιεύτηκε:

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) για τις εκπομπές CO2 καθώς προβλέπει αύξησή τους κατά σχεδόν 5%. Η Επισκόπηση Παγκόσμιας Ενέργειας του IEA για το 2021 προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέλθουν σε περίπου 33 δισεκατομμύρια τόνους φέτος, γεγονός που δείχνει ότι θα αυξηθούν κατά 1,5 δισεκατομμύρια τόνους από τα επίπεδα του 2020. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενιαία αύξηση σε περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον ίδιο.
“Αυτή είναι μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της COVID-19 μόνον βιώσιμη δεν είναι σήμερα για το κλίμα μας”, υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Φατίχ Μπιρόλ.
Η φετινή αύξηση είναι πιθανό ότι θα προκληθεί από μια ανάκαμψη της χρήσης άνθρακα στον ενεργειακό τομέα, πρόσθεσε ο Μπιρόλ, σημειώνοντας ότι από την έκθεση του IEA προβλέπεται ότι η αύξηση αυτή θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Ασία.
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον IEA.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.