Quantcast
DW: Σε δίκη η Λεπέν - enikonomia.gr
share

DW: Σε δίκη η Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Ήταν το 2010 όταν ακόμα η Μαρίν ακολουθούσε το δρόμο που χάραζε ο πατέρας της. Στο πλαίσιο εκστρατείας για την αρχηγία του κόμματος στόχευε να πείσει τους πιο ριζοσπαστικούς του κινήματος και δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις.

Η εικόνα που ενοχλούσε την Λεπέν περισσότερο ήταν οι γονυπετείς μουσουλμάνοι που κάθε Παρασκευή, ελλείψει τζαμιού στη γειτονιά τους, άπλωναν τα χαλάκια τους μέχρι και τους δρόμους για να προσευχηθούν, πράγμα άλλωστε που συμβαίνει  ακόμα και σήμερα.

«Για όσους αρέσκονται να μιλούν για τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, σίγουρα δεν έχουμε στρατιώτες και τεθωρακισμένα, πρόκειται όμως σαφώς, για μια κατάληψη εδάφους» είχε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει η Μαρίν Λεπέν.

 

Αντιρατσιστικές οργανώσεις κατά της Λεπέν

Τέσσερις αντιρατσιστικές οργανώσεις υπέβαλαν τη μήνυση και σήμερα είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν λογοδοτεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Έξι εβδομάδες απομένουν πριν από τις πολύ σημαντικές για τη Γαλλία περιφερειακές εκλογές στις 6 και 13 Δεκεμβρίου. Θεωρείται σίγουρο ότι η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται στην κορυφή των σφυγμομετρήσεων, θα δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη αυτή και θα τη χρησιμοποιήσει για τις εκλογικές της σκοπιμότητες.

Ήδη τα μέλη του κόμματος μιλούν για μια δίκη «κατά των πολιτικών πεποιθήσεων» και «κατά της ελευθερίας στο δημόσιο διάλογο».

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.