Quantcast
EasyJet: Επένδυση στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης - enikonomia.gr
share

EasyJet: Επένδυση στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

δημοσιεύτηκε:

Στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης επενδύει η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας, easyJet προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών της,στη μείωση του κόστους, στην αύξηση των εσόδων αλλά και στην ικανοποίηση των πελατών της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διευθύνουσα συμβούλου της εταιρείας, Κάρολιν Μακ Κάλλ.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι: «Η easyJet διόρισε τον πρώτο Επικεφαλής της Επιστήμης των Δεδομένων για να επιταχύνει την ήδη υπάρχουσα χρήση της Τεχνητής Nοημοσύνης (TN).

Ακόμη η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στη περαιτέρω βελτίωση διαφόρων τομέων (όπως το πρόγραμμα πτήσεων της easyJet, η αξιοπιστία του στόλου, η επιλογή γεύματος και ποτού εν πτήση, καθώς και το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της εταιρίας Flight Club)».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η ΤΝ μπορεί να εφαρμοστεί στους ακόλουθους τομείς όπως: Στο πρόγραμμα πτήσεων για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιβατική ζήτηση, ανάπτυξη του νέου προγράμματος, «Flight Club» για να προσφέρονται περισσότερες δυνατότητες στους πελάτες της.

Επιπλέον η διοίκηση της easyJet αυτήν τη στιγμή χειρίζεται μια σειρά από καινοτομίες (όπως την τεχνολογία της ανίχνευσης τέφρας AVOID, στολές που ενσωματώνουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά, επιθεωρήσεις αεροσκαφών από το αυτοματοποιημένο Drone, καθώς και διερεύνηση εφαρμογής άλλων νέων τεχνολογιών, όπως την 3D εκτύπωση).

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Επιστήμης των Δεδομένων για την easyJet, Αλμπέρντο  Ρέι – Βιλλαβέρντε, δήλωσε ότι: «Η ΤΝ μπορεί να επεξεργαστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο δεδομένων και να συλλέξει ποιοτικά στοιχεία για τις τάσεις που μπορούν να μας φανούν χρήσιμα. Μέχρι σήμερα, η ανάλυση δεδομένων είχε σχέση με τις διαγνωστικές δυνατότητες και τα μέχρι τώρα στοιχεία. Σήμερα, η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικεντρωμένη στην “προβλεπτική ικανότητα”, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα το μέλλον και να προετοιμαστούμε για αυτό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.