Quantcast
Εγκατέλειψε τα ηνία της Uber ο ιδρυτής της - enikonomia.gr
share

Εγκατέλειψε τα ηνία της Uber ο ιδρυτής της

δημοσιεύτηκε:

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπέβαλε ο ιδρυτής της Uber Τράβις Καλάνικ, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από τους επενδυτές της επιχείρησης και ύστερα από έρευνα που είχε διεξαχθεί εντός της εταιρείας σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Καλάνικ είχε ανακοινώσει ότι θα έπαιρνε άδεια αορίστου χρόνου, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, πέντε από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Uber ζήτησαν με επιστολή τους την άμεση παραίτηση του Καλάνικ.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στη ζωή μου δέχτηκα το αίτημα των επενδυτών να αποχωρήσω ώστε η Uber να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

«Ο Τράβις έβαζε πάντα πρώτη την Uber. Πρόκειται για μια γενναία απόφαση, η οποία δείχνει την αφοσίωσή και την αγάπη του για την Uber», αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Με την αποχώρησή του, θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσει την προσωπική του τραγωδία, ενώ παράλληλα δίνει χώρο στην εταιρεία να αγκαλιάσει πλήρως αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην ιστορία της Uber. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο διοικητικό συμβούλιο».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.