Quantcast
Eκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του Βατικανού - enikonomia.gr
share

Eκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του Βατικανού

δημοσιεύτηκε:

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα στους λογαριασμούς διαφόρων γραφείων του Βατικανού, χωρίς να εμφανίζονται στους ισολογισμούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, George Pell.

Σύμφωνα με άρθρο του  Αυστραλού Καρδινάλιου, στο Catholic Herald Magazine η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι τα οικονομικά του Βατικανού είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι εικαζόταν, χωρίς να κάνει λόγο για κάποιο οικονομικό ατόπημα.

«Στην πραγματικότητα, ανακαλύψαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο υγιής απ’ ότι φαινόταν, γιατί μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια βρέθηκαν σε διάφορους λογαριασμούς του Βατικανού. Είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές ότι το Βατικανό δεν έχει πτωχεύσει. Κατέχει ακόμα χρήματα, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις» τόνισε ο Pell.

Από την εκλογή του νέου Πάπα τον Μάρτιο του 2013, το Βατικανό προχώρησε σε ριζικές αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους διεθνείς οικονομικούς κανόνες και να καταπολεμήσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ έχει κλείσει πολλούς ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζά του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.