Quantcast
ΕΚΤ: Συνεδριάζει σήμερα το Εποπτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Συνεδριάζει σήμερα το Εποπτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα γίνεται η συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για να συζητηθεί το θέμα του τραπεζικού τομέα μετά τις πρόσφατες διακυμάνσεις που υπήρχαν στην αγορά.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, «Το Εποπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερώσει τα μέλη του για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα». Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας μία αντίστοιχη ad hoc συνεδρίαση, ενώ η σημερινή πραγματοποιείται μετά τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από την ΕΚΤ.

Η δήλωση του Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό

Ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό,  είπε σήμερα πως η απόφαση της ΕΚΤ αντανακλά την προτεραιότητα που δίνει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και στέλνει ένα μήνυμα ισχυρής εμπιστοσύνης αναφορικά με την σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Οι γαλλικές και οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ σταθερές» είπε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Θεωρώ ότι στείλαμε ισχυρό και διπλό σήμα εμπιστοσύνης που αντανακλά τόσο την εμπιστοσύνη στην αντιπληθωριστική στρατηγική μας όσο και την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των ευρωπαϊκών και γαλλικών τραπεζών», πρόσθεσε.

Μπορεί η  ΕΚΤ  να έχει «τα εργαλεία για να διασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών» ωστόσο ο Βιλερουά  απέκλεισε το ενδεχόμενο  να τα χρησιμοποιήσει καθώς «οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τις αμερικανικές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.