Quantcast
Ελλείψεις τροφίμων στην Βόρεια Κορέα - Τι ζήτησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - enikonomia.gr
share

Ελλείψεις τροφίμων στην Βόρεια Κορέα – Τι ζήτησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή στη Βόρεια Κορέα καθώς υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις στα τρόφιμα επεσήμανε ο ηγέτης χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δεσμευθούν πως θα πετύχουν «οπωσδήποτε» τους στόχους παραγωγής σιτηρών καθώς υπάρχουν εκθέσεις που ανέφεραν πως επιδεινώνεται η έλλειψη τροφίμων σε αυτή την χώρα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης.

Ο Κιμ ζήτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος με έντονο τρόπο να επιτευχθούν οπωσδήποτε οι φετινοί στόχοι για τη παραγωγή σιτηρών, σύμφωνα με το πρακτορείο  KCNA.

« Για να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή της χώρας , θα πρέπει να ξεπεραστούν οι ανισότητες που υπάρχουν σε θέματα γεωργίας (…).  Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην αύξηση της απόδοσης ανά εκτάριο όλων των καλλιεργειών, πρόσθεσε ο Κιμ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τι έχει ζητήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε ζητήσει τη Δευτέρα να υπάρξει μια “ριζική” μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της γεωργικής παραγωγής της χώρας. Ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας δυσκολεύεται εδώ και χρόνια να επιβιώσει λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο βαλλιστικό και στο πυρηνικό της πρόγραμμα της χώρας.

Από την έναρξη του έτους του 2020 οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν κλείσει τα σύνορά της  χώρας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία covid-19. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Βόρεια Κορέα  ξεκίνησε να έχει και πάλι κάποιες εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, στη Βόρεια Κορέα υπήρξαν θάνατοι λόγω λιμού.

«Εκτιμούμε πως υπάρχουν σοβαρές  ελλείψεις στα  τρόφιμα», προειδοποίησε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου, Κου Μπιγούνγκ- σαμ  ενώ πρόσθεσε πως η Πιονγκγιάνγκ έχει ζητήσει τη συνδρομή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Γιατί η ηγεσία της Βόρειας Κορέας  δέχεται επικρίσεις

Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δέχεται επικρίσεις επειδή δίνει προτεραιότητα σε  στρατιωτικά της προγράμματα, αντί να διασφαλίζει την  επάρκεια αρκετών τροφίμων για τον πληθυσμό της.

Ο  Κιμ είχε κάνει το 2021 μια αναφορά σε αυτές τις δυσκολίες και είχε πει πως η επισιτιστική κατάσταση στη χώρα του είναι «τεταμένη» και οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για  τα χειρότερα. Το ίδιο έτος το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο KCTV είχε αναφέρει πως η χώρα “φλερτάρει” με την επισιτιστική κρίση.

Ο Κιμ είχε εστιάσει στην ομιλία του σε θέματα που σχετίζονταν με την επισιτιστική ασφάλεια και την ανάπτυξη και είχε παρουσιάσει σχετικό πρόγραμμά για το 2022. Η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές, κυρίως στις πλημμύρες και στην ξηρασία λόγω της έλλειψης υποδομών, της αποψίλωσης των δασών και των δεκαετιών κακής πολιτικής διαχείρισης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.