Quantcast
Ένοπλες επιθέσεις με νεκρούς στην Κοπεγχάγη - enikonomia.gr
share

Ένοπλες επιθέσεις με νεκρούς στην Κοπεγχάγη

δημοσιεύτηκε:

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκεται η Δανία και τεράστιο ανθρωποκυνηγητό έχει βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των δύο επιθέσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο στην Κοπεγχάγη.

Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνταν μια εκδήλωση για τον ισλαμισμό και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας άνδρας.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος άνοιξε πυρ σε μια συναγωγή με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Ο άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να διευκρινιστεί εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη επίθεση και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους η πρωθυπουργός της χώρας Χέλε Τρόνινγκ Σμιτ.

Ελικόπτερα χτενίζουν την πρωτεύουσα της Δανίας μέχρι αργά τη νύχτα και μεγάλος αριθμός αστυνομικών βρίσκεται στους δρόμους σε αναζήτηση του ύποπτου ή των υπόπτων.

H αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγηςσήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό 5 άλλων στην πρωτεύουσα της Δανίας.

O άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διευκρίνισε η αστυνομία που «ερευνά το ενδεχόμενο το πρόσωπο αυτό να βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις» στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή.

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του άνδρα και της αστυνομίας σημειώθηκε στη συνοικία Νορέμπρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές των δύο επιθέσεων και όπου οι αρχές είχαν θέσει υπό παρακολούθηση ένα κτίριο.

«Τη δεδομένη στιγμή ένα πρόσωπο που ενδέχεται να συνδέεται με την έρευνα έφθασε στο σημείο» εξήγησε η αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί του φώναξαν, «εκείνος άνοιξε πυρ». Οι αστυνομικοί απάντησαν. Κανένα μέλος των δυνάμεων επιβολής της τάξης δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες η αστυνομία δε μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν οι δύο επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας- το πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωή- συνδέονται.

 

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.