Quantcast
Έντονη οσμή σκανδάλου ντόπινγκ στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Έντονη οσμή σκανδάλου ντόπινγκ στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Μετά από έρευνες συντακτών της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας (WDR) σε συνεργασία με τους κυριακάτικους Times, γιατρός στο Λονδίνο έδινε αναβολικά επί χρόνια σε ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής από ομάδες, όπως η Αρσεναλ ή η Τσέλσι, από πρωταθλητές του τενίς και της ποδηλασίας.

Η Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία πρόκειται να μεταδώσει απόψε, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την Υπηρεσία Αντιντόπινγκ να ξεκινήσει επειγόντως τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του λονδρέζου γιατρού.

Αρνείται τις κατηγορίες ο γιατρός

Το δημοσίευμα των Sunday Times αναφέρεται επώνυμα σε γιατρό, ονόματι Μαρκ Μπόναρ, με ιδιωτικό ιατρείο στο Λονδίνο, ο οποίος αμείφθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες από αθλητές, στους οποίους χορηγούσε φάρμακα με στόχο την ενίσχυση των επιδόσεών τους.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της μυστικά ηχογραφημένους διαλόγους του γιατρού, στους οποίους ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχει συνταγογραφήσει στεροειδή φάρμακα και ορμόνες ενίσχυσης των μυών, σε 150 ελίτ αθλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται αρκετοί ποδοσφαιριστές της Premier League, ένας διεθνής παίκτη του κρίκετ, βρετανοί ποδηλάτες και διεθνείς τενίστες.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η υπόθεση ήταν εν γνώσει των αθλητικών σωματείων, ενώ ο γιατρός επιμένει ότι οι θεραπείες ήταν απολύτως νόμιμες και γινόταν ιδιωτικά, ανάμεσα σε αυτόν και τους αθλητές, δίχως τη γνώση κανενός φορέα. Υποστηρίζει δε πως τα φάρμακα που συνταγογραφούσε δεν ήταν απαγορευμένα, ούτε είχαν στόχο την ενίσχυση των επιδόσεων των αθλητών.

Έρευνα σε βάθος

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τους εν λόγω αθλητές, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε επαφή με το γιατρό ή δεν απάντησαν. Την υπόθεση κατήγγειλε στους Times, αθλητής τιμωρημένος για ντόπινγκ, ο οποίος αποκάλυψε το όνομα του γιατρού που του έδωσε τα απαγορευμένα φάρμακα και βοήθησε την εφημερίδα να ηχογραφήσει την συνομιλία τους.

Παρά το ότι το δημοσίευμα προκαλεί ερωτήματα για τα κίνητρα του καταγγέλλοντος και τις μεθόδους έρευνας των Times, η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Αθλητισμού John Wittingale, δηλώνει αποφασισμένη να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση ειδικά, όπως τονίζει, λόγω της εμπλοκής σε αυτήν ονομάτων αθλητών, οι οποίοι αμείβονται με αστρονομικά ποσά.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.