Quantcast
Επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων θα συνοδεύσουν τη Μέρκελ στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων θα συνοδεύσουν τη Μέρκελ στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Επικεφαλής γερμανικών επιχειρήσεων, όπως του ομίλου Siemens και της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, θα ταξιδέψουν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να συναντήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.

Ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική» και τις απειλές να επιβληθούν δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα τονίσουν πόσες πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ συνδέονται με τις γερμανικές εταιρίες.

Ο όμιλος Siemens, που κατασκευάζει από τρένα έως τουρμπίνες, απασχολεί πάνω από 50.000 άτομα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της, απ’ όπου αντλεί το 21% των συνολικών της εσόδων, ενώ το εργοστάσιο της BMW στη Νότια Καρολίνα είναι το μεγαλύτερο της εταιρίας παγκοσμίως.

Ο Τραμπ θα συναντήσει την Μέρκελ, τη μακροβιότερη ηγέτιδα στην Ευρώπη, για πρώτη φορά αύριο στην Ουάσινγκτον. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν επίσης με εκπροσώπους γερμανικών εταιριών.

Οι καγκελάριοι της Γερμανίας έχουν μακρά παράδοση στο να συνοδεύονται από επιχειρηματίες σε σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό. Ανάμεσα σε αυτούς που θα συνοδεύσουν την Μέρκελ είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κατασκευής ρουλεμάν Schaeffler.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουν τροφοδοτήσει την ένταση μεταξύ του Βερολίνου και της νέας αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνονται οι κατηγορίες από υψηλόβαθμο σύμβουλο του Τραμπ ότι η Γερμανία επωφελείται με αθέμιτο τρόπο από το αδύναμο ευρώ καθώς και η απειλή του Τραμπ να επιβάλει δασμούς 35% στα εισαγόμενα οχήματα.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, αγοράζοντας πέρυσι γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 107 δισεκ. ευρώ πέρυσι ενώ οι αμερικανικές εξαγωγές στη Γερμανία ανήλθαν σε μόλις 58 δισεκ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.