Quantcast
Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να μπει τέλος στην αυτοκαταστροφική λιτότητα στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να μπει τέλος στην αυτοκαταστροφική λιτότητα στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση στην Μαδρίτη είχαν οι ηγέτες των των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει τέλος στην «αυτοκαταστροφική», όπως την χαρακτήρισαν, λιτότητα στην Ευρώπη, σημειώνοντας, ωστόσο, παράλληλα πως θα πρέπει να τηρηθούν και οι δεσμεύσεις-συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε: «Είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς τόνισε: «Πρέπει να χειριστούμε με σοβαρότητα τα δημοσιονομικά μας, να μην επιτρέψουμε να έχουμε δημοσιονομικά ελλείμματα και να τα μειώσουμε επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές».  

Από την πλευρά της, η Ιράτσε Γκαρθία, η επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, ανέφερε: « Αυτό που διαφοροποιεί τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά, αντιφιλελεύθερα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία είναι η “υπευθυνότητα”. “Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να τηρηθούν. Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε, πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή».

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.