Quantcast
FT: Νέος πονοκέφαλος για τον Ρέντσι η εσωκομματική αντιπολίτευση - enikonomia.gr
share

FT: Νέος πονοκέφαλος για τον Ρέντσι η εσωκομματική αντιπολίτευση

δημοσιεύτηκε:

«Νωρίτερα αυτό το μήνα, στην εργατική συνοικία Testaccio, μια ιστορικά αριστερή περιοχή της Ρώμης, ομάδα ακτιβιστών του Δημοκρατικού κόμματος σχημάτισαν μια επιτροπή και αψήφησαν τον ηγέτη τους Ματέο Ρέντσι, προχωρώντας σε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του «Όχι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times και προσθέτει:

«Από μόνη της, αυτή η ομάδα είναι μικρή για να κάνει τη διαφορά. Αλλά εφιστά την προσοχή σε ένα ευρύτερο πρόβλημα για τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό, τη στιγμή που αγωνίζεται να πείσει τους Ιταλούς να τον υποστηρίξουν στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου και να σώσουν την κυβέρνησή του από την κατάρρευση: την αυξανόμενη αντίσταση στους κόλπους των τάξεών του».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Μια ήττα του κ. Ρέντσι θα ήταν ό,τι πρέπει για τους εσωτερικούς εχθρούς του. Πολλοί μόλις που ανέχθηκαν την άνοδό του στην εξουσία, διότι πίστεψαν –λανθασμένα, όπως αποδεικνύεται- ότι θα μπορούσε να παρεμποδίσει την άνοδο του αντικαθεστωτικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Από τότε, νιώθουν ότι εξαναγκάστηκαν να «καταπιούν» την ατζέντα του 41χρονου πρώην δημάρχου της Φλωρεντίας, που περιλαμβάνει μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, χωρίς να έχουν κανένα λόγο επάνω στο θέμα» και συμπληρώνει:

«Υπάρχουν λίγα φωτεινά σημεία για τον κ. Ρέντσι. Το πρώτο είναι ότι οι εντάσεις με την παλιά ιταλική Αριστερά μπορεί να τον βοηθήσουν να κερδίσει την υποστήριξη μερικών κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Το δεύτερο είναι ότι αν ο κ. Ρέντσι επικρατήσει, θα έχει «ξετρυπώσει» όλους όσους του αντιστέκονται και θα τους έχει ξεμπροστιάσει. Αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την μόνιμη ήττα τους και να επιτρέψει στον πρωθυπουργό να ελέγξει καλύτερα το κόμμα ενόψει των εθνικών εκλογών του 2018».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.