Quantcast
FT: Παγκόσμιο ντόμινο χτυπά τις αποδόσεις των ομολόγων - enikonomia.gr
share

FT: Παγκόσμιο ντόμινο χτυπά τις αποδόσεις των ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

«Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων χτύπησαν νέα αρνητικά ρεκόρ σε Τόκιο και Φρανκφούρτη καθώς το παγκόσμιο ράλι αξιών σταθερού εισοδήματος συνεχίζεται», σημειώνει ρεπορτάζ των Financial Times και προσθέτει: «Στην αρχή της ημέρας η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,020%, έπειτα από πτώση 1,1 μονάδας βάσης. Η απόδοση των βρετανικών 10ετών υποχώρησε μια μονάδα βάσης στο 1,23% κινούμενα προς το χαμηλό ρεκόρ της Πέμπτης (1,222%). Νωρίτερα, τα 15ετή ιαπωνικά κυβερνητικά ομόλογα βρέθηκαν κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Οι αυξανόμενοι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και οι περιορισμένες προσδοκίες για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το μήνα, έχουν στείλει τις αποδόσεις χαμηλότερα σε όλο τον κόσμο και –με τους επενδυτές να διαμαρτύρονται για το χρέος μεγαλύτερης διάρκειας- έχουν «ισιώσει» ακόμη περισσότερο την καμπύλη αποδόσεων» και συμπληρώνεται:

«Πέραν της νευρικότητας παγκοσμίως, οι αναλυτές τόνισαν πως οι τιμές –οι οποίες κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των αποδόσεων- των ιαπωνικών ομολόγων αυξάνονται εξαιτίας των απογοητευτικών δεδομένων για την εγχώρια οικονομία και της εικασίας πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει πλέον βαθύτερες περικοπές στα επιτόκια».

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αγορές δείχνουν πως οι επενδυτές δεν αναμένουν η Fed να αυξήσει τα επιτόκια στη συνάντησή της την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας των αδύναμων στοιχείων για τη μισθοδοσία την προηγούμενη Παρασκευή. Αυτό έχει πυροδοτήσει τη ζήτηση για τα ήδη υπάρχοντα κρατικά χρεόγραφα.

Ο όγκος των συναλλαγών για ομόλογα οποιασδήποτε διάρκειας αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα από τους primary dealers, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Fed της Νέας Υόρκης την Πέμπτη. Επιπλέον, ισχυρή ζήτηση από άλλους, σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα και στις δημοπρασίες 10ετούς και 30ετούς χρέους».




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.