Quantcast
Φυσικό αέριο: Άνοδος για την τιμή του μετά τις ανακοινώσεις της Φον Ντερ Λάιεν - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Άνοδος για την τιμή του μετά τις ανακοινώσεις της Φον Ντερ Λάιεν

δημοσιεύτηκε:

Αυξήθηκε η τιμή του φυσικού αερίου μετά τα μέτρα πουν ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε μεταξύ άλλων να μπει πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ,  να δημιουργηθεί  ” Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Υδρογόνου” ενώ την ίδια ώρα δεν είπε κάτι για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού  φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 300 ευρώ τη μεγαβατώρα καθώς “σκαρφάλωσε”  στα 321.414  ευρώ.  Πάντως η πιο υψηλή τιμή που κατέγραψε εντός της ημέρας το φυσικό αέριο, ήταν στα 324 ευρώ. Η τιμή του χθες ήταν στα 292. 1 50 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα 

Η  Ευρώπη  έχει εξασφαλίσει από νωρίς  αποθέματα  φυσικού αερίου κατά 80% έως τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με το Reuters,  τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του φυσικού αερίου κινούνταν σε πτωτικά επίπεδα καθώς βρισκόταν στο τραπέζι της ΕΕ η επιβολή πλαφόν στην τιμή του.  Μπορεί η Ευρώπη να έχει εξασφαλίσει από νωρίς αποθέματα φυσικού αερίου  80% έως τον Νοέμβριο,  ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες στην αγορά σχετικά με το θέμα της  προσφοράς του  φυσικού αερίου  για τον προσεχή χειμώνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.