Quantcast
Φυσικό αέριο: Στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του-Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του-Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Στα προ κρίσης επίπεδα κινήθηκε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου. Όπως έδειξαν τα στοιχεία της ιστοσελίδας της www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε σήμερα στις 1.28 μμ ώρα Ελλάδας στα 22.58 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 23.193 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες στο κλείσιμο του.  Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι τιμές του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο μειώνονται, οι αποθηκευτικοί χώροι εξακολουθούν να είναι γεμάτοι σχεδόν κατά 65%, αλλά την ίδια στιγμή μειώνεται και το κόστος στην Ασία, όπως μεταδίδει ο www.bnnbloomberg.ca.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του www.barchart.com

 

Φυσικό αέριο: Τι λένε οι ειδικοί για την τιμή του

Για το θέμα του φυσικού αερίου μιλούν οι ειδικοί στο www.bnnbloomberg.ca. «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το LNG. Επίσης παρατηρούμε πως όσο πέφτουν οι τιμές του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο η Ασία θα στρέφεται προς το LNG» δήλωσε ο επικεφαλής της Continental Europe Merchant Trading και μέλος του  Management Board of Axpo Solutions AG, Marco Saalfrank.

Η Ευρώπη δεν έχει αγοράσει αρκετό LNG μακροπρόθεσμα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MET Germany GmbH, Jörg Selbach-Röntgen. Το LNG είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, πρόσθεσε. Εάν υπάρξει μια άνοδο στην τιμή του φυσικού αερίου οποιαδήποτε στιγμή και αυξηθεί η ζήτηση από την Ασία για το LNG τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Βλέποντας το μέλλον δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρουμε το LNG που θέλουμε, εκτίμησε από πλευράς του ο επικεφαλής αναλυτής στη γερμανική εταιρεία  Uniper SE.,Gregor Pett. Η Ευρώπη είχε δύο ήπιους χειμώνες και αυτό μας βοήθησε συμπλήρωσε  αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου και επεσήμανε πως  δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτό  για το μέλλον.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.