Quantcast
Γαλλία: Αξιολόγηση περιφερειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Αξιολόγηση περιφερειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Με την αξιολόγηση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στην Ελλάδα θ’ ασχοληθεί, το Κογκρέσο Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο διήμερο (24-25 Μαρτίου) 28ο ετήσιο Συνέδριο του.

Παρόντος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νικολάου Βούτση, ο οποίος θα προβεί και σε σχετικές δηλώσεις, το Κογκρέσο Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται ν’ ασχοληθεί και με την αξιολόγηση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στην Ελλάδα, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.

Την αξιολόγηση, που γίνεται στα πλαίσια των εργασιών του 28ου ετήσιου Συνεδρίου του Κογκρέσου (24 και 25 Μαρτίου 2015), θ’ ακολουθήσει συζήτηση και ψηφοφορία επί σχεδίου σύστασης ενώ, δηλώσεις θα κάνει ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νικόλαος Βούτσης.

Η εν λόγω αξιολόγηση αφορά το κατά πόσον η Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Πολωνία, εφαρμόζουν σωστά τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου του Κογκρέσου θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα έχουν, ως κεντρικό θέμα συζήτησης, τις “τοπικές απαντήσεις στις προκλήσεις για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα-μετανάστευση, διακρίσεις, κοινωνική ένταξη” στην Ευρώπη.

Τα μέλη του Κογκρέσου θα εξετάσουν ένα σχέδιο ψηφίσματος για τις “Αντιδράσεις ριζοσπαστισμού στις πόλεις και τις περιφέρειες της Ευρώπης-καταπολέμηση τρομοκρατίας, αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας, καθώς και της ρητορικής μίσους”.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.