Quantcast
Γαλλία: Σχετικά περιορισμένη η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Σχετικά περιορισμένη η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό

δημοσιεύτηκε:

Με σχετικά περιορισμένη συμμετοχή των εργαζομένων και σποραδικά επεισόδια ολοκληρώθηκε, στη Γαλλία, το απόγευμα, ο 14ος κύκλος των διαδηλώσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το αριστερό συνδικάτο CGT, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν σχεδόν 900.000 σε όλη τη χώρα, περίπου 300.000 στο Παρίσι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, οι διαδηλωτές στο Παρίσι ήταν περίπου 30.000.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης στο Παρίσι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τη σύλληψη 17 διαδηλωτών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Πολιτικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι ο σημερινός μάλλον ήταν ο τελευταίος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή. Εκπρόσωποι των συνδικάτων υπογραμμίζουν ότι η γαλλική κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέες μορφές κοινωνικής αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.