Quantcast
Γενεύη-Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2024: Πότε θα γίνει και τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Γενεύη-Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2024: Πότε θα γίνει και τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Από την Δευτερά 26 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου θα γίνει το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν πάνω από 15 παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής του ιδρύματος της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου,Alexandre de Senarclens δήλωσε: «Μετά από μακρά απουσία τεσσάρων ετών, το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης επιστρέφει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ξανά τους κατασκευαστές και τους επισκέπτες της Palexpo με μια καινοτόμο μορφή. Αγκαλιάζουμε ένα δυναμικό και επιχειρηματικό ταξίδι ανοικοδόμησης και η φιλοδοξία μας είναι να δούμε την έκθεση να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο».

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου, όπου οι μάρκες φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αφήγηση και τη δημιουργία περιεχομένου, η GIMS 2024 παροτρύνει τους εκθέτες και τους διοργανωτές να συνεργάζονται στενότερα. Ενώ φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης μάρκες και τις πρεμιέρες τους, η νέα μορφή του GIMS 2024 φέρνει εξατομικευμένες εμπειρίες που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις μάρκες για να αποκωδικοποιήσουν το θέμα της έκθεσης Auto.Future.Now, το οποίο εκπροσωπείται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Adrenaline Zone, Design District, Mobility Lab και Next World, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Adrenaline Zone: Μια ζώνη αφιερωμένη στα οχήματα υψηλών επιδόσεων, στις περιορισμένες εκδόσεις πανάκριβων μοντέλων, στις κατά παραγγελία δημιουργίες και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Design District: Ένας κομψά επιμελημένος χώρος αφιερωμένος στην τέχνη και τη δεξιοτεχνία του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Οι επισκέπτες της Design District μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στα masterclasses «Learn to Sketch with Frank» με τον θρύλο του σχεδιασμού αυτοκινήτων Frank Stephenson, από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Mobility Lab: Ένα πάρκο καινοτομίας για παρόχους κινητικότητας και συνεργάτες.

Next World: Σε συνεργασία με τους δημιουργούς της σειράς Gran Turismo, Polyphony Digital, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του GIMS να παρουσιάσει νέες δυνατότητες που επιταχύνονται προς την τεχνολογία του αύριο.

Classics Gallery – «100 years of icons»: Σηματοδοτώντας την 100ή επέτειο του GIMS ως διεθνής έκθεση αυτοκινήτου, η νέα Classics Gallery θα περιέχει 35 εμβληματικά αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, πολλά από τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους σε προηγούμενα σαλόνια της Γενεύης. Αυτά περιλαμβάνουν, το 1961 Jaguar E-type «9600 HP», το 1964 Porsche 901 «Quick Blue» και το 1964 Ferrari 500 Superfast. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα δύο αμαξώματα της Bugatti Royale 41.111 θα παρουσιαστούν μαζί, το Roadster Esders και το Coupé de Ville Binder.

Η VIP day θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και διακεκριμένα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανία, θα μοιραστούν ιδέες και οράματα για το μέλλον της κινητικότητας. Οι Luca de Meo, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Renault Natalie Robyn, διευθύνων σύμβουλος της FIA Chris Bangle, MD της Chris Bangle Associates Frederic Bertrand, διευθύνων σύμβουλος και Team Principal της Mahindra Racing κ.α. είναι μεταξύ εκείνων που θα ανέβουν στη σκηνή για να συζητήσουν θέματα όπως η ηλεκτροκίνηση, η εξέλιξη του σχεδιασμού, η αυτόνομη οδήγηση και η βιωσιμότητα. Ο Roger Atkins, ιδρυτής του Electric Vehicles Outlook θα συντονίσει τις συζητήσεις.

Κατάλογος εκθετών: Λίστα συμμετοχών: Automobile Club de Suisse (ACS), Assura, Auto-i-DAT, Beeway, BYD, Caresoft Global Limited, Classics Legends Motor, DAB Motors, Dacia, ErreErre Fuoriserie, Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), Formula 1 Merchandising, GP Motorsport, Isuzu, Kimera, Lazareth, Legends Magazine, Lucid, Martin Engler, MG Motor, Microlino, Pininfarina, Race World, Renault, Shenzer, Silence, Swiss Racing Lab, Touring Club Suisse (TCS) και Totem Automobili.

Η έκθεση

 

Η έκθεση έχει ήδη προγραμματιστεί να επιστρέψει το 2025, με τις ημερομηνίες για την έκθεση της Γενεύης να ανακοινώνονται στο τέλος του GIMS 2024. Το GIMS Qatar θα επιστρέψει επίσης στη Ντόχα το 4ο τρίμηνο του 2025, με ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελεί εφαλτήριο για το μέλλον της κινητικότητας από το 1905. Θεωρείται η σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη και μία από τις πιο διάσημες και επιδραστικές στον κόσμο. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γενεύη. Από τον Οκτώβριο του 2023 και την έναρξη του GIMS Qatar, το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης περιλαμβάνει μια δεύτερη πόλη οικοδέσποινα, τη Ντόχα. Το GIMS Qatar θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Διοργανωτής και κάτοχος των δικαιωμάτων του GIMS είναι το ίδρυμα «Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève» με έδρα τη Γενεύη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.