Quantcast
Γερμανία: Αγοράζουν θερμαντικά σώματα για τον χειμώνα - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αγοράζουν θερμαντικά σώματα για τον χειμώνα

δημοσιεύτηκε:

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας  στη Γερμανία, εκτοξεύεται η ζήτηση για ηλεκτρικά σώματα, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα προστατευτούν τα νοικοκυριά από ενδεχόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, οι φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου ή ακόμα και για διακοπές στην παροχή ενέργειας έχουν αυξήσει κατακόρυφα στη Γερμανία την ζήτηση για ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.  Οι Γερμανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή εκτίναξη του ενεργειακού κόστους μετά και τον τερματισμό της ροής ρωσικού φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 1.

Από τις αρχές της χρονιάς, έχουν πουληθεί 958.000 ηλεκτρικοί θερμαντήρες στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε στη Deutsche Welle η γερμανική εταιρεία έρευνας αγοράς GfK. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του  76% το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Ας σημειωθεί ότι οι πωλήσεις θερμαντικών σωμάτων σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία) μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 5,1%. Που σημαίνει ότι ενώ σε τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες η ζήτηση για θερμαντήρες μειώνεται, στη Γερμανία εκτοξεύεται.

Εκπρόσωπος της αλυσίδας καταστημάτων Bauhaus επιβεβαίωσε σε επικοινωνία με την DW ότι παρατηρείται τους τελευταίους μήνες μια «ασυνήθιστη για την εποχή αύξηση της ζήτησης για θερμαντικά σώματα λόγω της αβεβαιότητας σε παγκόσμια επίπεδο, αλλά και λόγω της εκτόξευσης του κόστους για ρεύμα και φυσικό αέριο».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.