Quantcast
Γερμανία: Επιδιώκει την απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από τη Βρετανία στην Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Επιδιώκει την απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από τη Βρετανία στην Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Την απαγόρευση της εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για τo COVID-19 ή όχι θα επιδιώξει σήμερα η κυβέρνηση της Γερμανίας λόγω το ότι έχει εξαπλωθεί η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί ως «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας (†).
Η Μέρκελ θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Bρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς .
Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.