Quantcast
Γερμανία: Περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού περιμένει το Ifo - Οι εκτιμήσεις για τα τρόφιμα - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού περιμένει το Ifo – Οι εκτιμήσεις για τα τρόφιμα

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες περαιτέρω ο πληθωρισμός της Γερμανίας εκφράζει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, Ifo. Την ίδια στιγμή προβλέπει ότι θα υπάρξουν  νέες αυξήσεις στις τιμές τροφίμων και της  ενέργειας.

Οι επιχειρήσεις που θα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους εντός του μήνα, είναι περισσότερες από εκείνες που έκαναν αυξήσεις τον Σεπτέμβριο, επισημαίνει το Ifo και σημειώνει ότι ο δείκτης των τιμών αυξήθηκε στις 53,5 μονάδες τον περασμένο μήνα  από 48,1 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο.

Για τα τρόφιμα

Ειδικά για τα τρόφιμα, ο δείκτης έφτασε στις 100 μονάδες από 96,9 τον Αύγουστο. «Δυστυχώς αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το κύμα του πληθωρισμού δεν πρόκειται να περιοριστεί σύντομα. Ειδικά σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, τα περιθώρια αύξησης δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί», τονίζει ο επικεφαλής των Προβλέψεων του Ifo, Τίμο Βολμερσχόιζερ.

Στο εμπόριο, οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους είναι τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα με είδη φροντίδας κατοικιδίων, τα καταστήματα παιγνιδιών, τα βιβλιοχαρτοπωλεία και τα καταστήματα με παραφάρμακα, ενώ στη βιοτεχνία οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τα είδη ένδυσης και τις ηλεκτρικές συσκευές.

Αυξήσεις αναμένονται, σύμφωνα με το Ifo και στις υπηρεσίες, κυρίως στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα εστίασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.