Quantcast
Γερμανία: Στο 6,6% η ανεργία - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Στο 6,6% η ανεργία

δημοσιεύτηκε:

Μείωση της ανεργίας κατά 6,6% καταγράφεται στην Γερμανία επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και επενδυτών στη συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας…

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που έμεινε εκτός αγοράς εργασίας μειώθηκε τον Νοέμβριο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους κατά 14.000 διαμορφώνοντας  το συνολικό νούμερο σε 2,87 εκατ., έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 1000 άτομα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του  Bloomberg. Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 6,6%, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 δεκαετιών.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο και η επιχειρηματική και επενδυτική  εμπιστοσύνη βελτιώθηκαν τον Νοέμβριο, μετά την κίνηση της ΕΚΤ να δώσει περαιτέρω στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης.  Παρά ταύτα, η Bundesbank ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει δυναμική τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.

Η ανεργία έπεσε κατά 9000 άτομα στη δυτική Γερμανία και κατά 5000 στην ανατολική, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο πληθωρισμός πιθανότατα επιβραδύνθηκε κατά 0,3% αυτό τον μήνα, παρουσιάζοντας ανάλογη εικόνα με εκείνη του 2009, σύμφωνα με άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν την αυριανή παρουσίαση των στοιχείων. Η ανεργία στην Ευρωζώνη πιθανότατα έφτασε στο 11,5% τον Οκτώβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.