Quantcast
Γερμανία: Τι εισηγείται η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το φυσικό αέριο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Τι εισηγείται η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το φυσικό αέριο

δημοσιεύτηκε:

Η  Επιτροπή Φυσικού Αερίου και Θέρμανσης εισηγείται να υπάρξει ένας συνδυασμός απαλλαγής  από τον λογαριασμό ενός μήνα και εισαγωγής «φρένου» στην τιμή του φυσικού αερίου  για την ελάφρυνση των πολιτών τον χειμώνα, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων ύψους 200 δισ. ευρώ που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται το έγγραφο που διαβίβασε η Επιτροπή στην κυβέρνηση, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε δέσμη προτάσεων που προβλέπουν  μεταξύ άλλων:

Νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν έως το τέλος του έτους έκτακτη καταβολή του ποσού του λογαριασμού ενός μήνα. Το κόστος θα καλύψει η πολιτεία, ενώ από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πλαφόν στην τιμή  του φυσικού αερίου και ο κάθε καταναλωτής θα  επιδοτείται για το 80% του λογαριασμού του.

Η επιδότηση θα φθάσει τα 12 λεπτά /kWh και το υπόλοιπο 20% θα πληρώνεται με την τιμή της αγοράς, ενώ για τη βιομηχανία η αντίστοιχη τιμή θα είναι τα 7 λεπτά/kWh, επισημαίνει το Spiegel, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ποσό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η  Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένεται  να ανακοινώσει  εντός ημέρας τις προτάσεις της. Αυτές εκτιμάται ότι  θα γίνουν δεκτές από το υπουργείο Οικονομίας.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.