Quantcast
Γερμανικός Τύπος: CDU - CSU μεθοδεύουν την πτώση τους - enikonomia.gr
share

Γερμανικός Τύπος: CDU – CSU μεθοδεύουν την πτώση τους

δημοσιεύτηκε:

Χάσμα έχει δημιουργηθεί μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και του επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Χορστ Ζέεχοφρερ αφού φαίνεται ότι οι απόψεις τους δεν συγκλίνουν σε πολλά θέματα, κυρίως όμως στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Ο Ζέεχοφερ πιστεύει ότι με τη Μέρκελ δεν μπορεί πλέον να επικρατήσουν στις εκλογές γιατί ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων έχει γυρίσει την πλάτη (σ.σ. στην καγκελάριο) εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα του προσφυγικού. Ο Ζέχοφερ θέλει η καγκελάριος να παραδεχτεί το λάθος της. Η Μέρκελ σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί την πολιτική της λάθος. Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν μια δημόσια παραδοχή θα συνεπάγονταν την αποχή της από μια νέα υποψηφιότητα για την καγκελαρία. Το αίτημα του Ζέεχοφερ δεν μπορεί να εκπληρωθεί και το γνωρίζει. Μεθοδεύει την πτώση της Μέρκελ» γράφει η Sächsische Zeitung.

Για το ίδιο θέμα η Kölner Stadt Anzeiger γράφει: «Βασικά δεν μένει κάτι άλλο να ειπωθεί. Τα δυο αδελφά κόμματα ζουν σε διαφορετικούς κόσμους και θεωρούν το ένα για το άλλο ότι δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας. Εάν επρόκειτο για διαπροσωπική σχέση θα έπρεπε να τους συμβουλέψει κανείς να χωρίσουν. Για το CDU και το CSU αυτό όμως θα σήμαινε την σίγουρη ήττα, τόσο στη Γερμανία όσο και στη Βαυαρία. Παρ’ όλα αυτά μεθοδεύουν και οι δύο την πτώση τους. Δε μένει πολύ μέχρι την αποτυχία της παράταξης».

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.