Quantcast
Για πρώτη φορά την τελευταία οκταετία κάτω από 5% η ανεργία στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Για πρώτη φορά την τελευταία οκταετία κάτω από 5% η ανεργία στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία οκτώ χρόνια υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ φτάνοντας στο 4,9%.

Τη νέα αυτή μείωση χαιρέτισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι η γενική κατεύθυνση της οικονομίας προκαλεί ακόμη ανησυχίες.

«Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό ανεργίας  πέφτει κάτω από το 5% εδώ και σχεδόν 8 χρόνια», είπε ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι το 2009 το ποσοστό ανεργίας ήταν διπλάσιο, φτάνοντας το 10%.

«Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που πετύχαμε, ανακάμπτουμε από τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για στοιχεία που ενοχλούν τους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου οι οποίοι κάνουν προεκλογική εκστρατεία βασιζόμενοι στην “απόγνωση”.

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πρόοδος αυτή αρχίζει επιτέλους να μεταφράζεται σε αύξηση των μισθών», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο εξάμηνο οι μισθοί αυξάνονται «με τον γρηγορότερο ρυθμό» από την εποχή της κρίσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.